marți, 13 iulie 2010

# Conserve-muraturi-zacusca

Castraveti in saramura

Cum sezonul a venit si castraveti s-au facut din plin iata o reteta usor de facut pentru un borcan de 5 l avem nevoie de :3kg castraveti de la piata ,din gradina ,de la vecinul (pe care ii dam inapoi la iarna cand o sa ii ceara ca nu mai are pentru salata ), marar , 4 morcovi taiati rondele,2 linguri de boabe de mustar, 1 lingura boabe de piper, 3-4 radacini de hrean, 1 capatana de usturoi, 1 ceapa taiata rondele, 2-3 foi de dafin.
Umplem borcanul cu ingredientele de mai sus ,preparam sarmura fierbinte ( masura este: 1 lingura de sare grumjoasa, la 1l de apa) si se pune in borcan iar imediat celofan deasupra si se leaga.
NU UITATI .Inainte de a pune saramura in borcan se pune lama unui cutit sub acesta pentru a nu se sparge borcanul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular