Ingrediente:
12 ardei grasi de marime potrivita, 500 g de carne, 60-80 g de orez, patrunjel, o ceapa potrivita, 1-2 oua, sare, vegeta, bulion dupa gust( vara se pun rosii- 2 bucati).
Mod de preparare:
Carnea se taie marunt.Ceapa taiata marunt se caleste un pic cu orezul bine spalat.Apoi se adauga carnea, ouale, sare si vegeta, dupa gust. Se amesteca bine compozitia. Ardeii se curata de cotor, avand grija sa ramana intregi, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se umplu ardeii cu compozitia de carne si se pun deoparte.Se pune apa la fiert cu o ceapa, osele de pui de pe care am taiat carnea ( vara pun si 2 rosii).Se face un rantas astfel: in putin ulei prajim o ceapa mica cu o lingura de faina.Se stinge cu smatana si supa din oala impreuna cu rosiile fierte sau bulion. Dupa ce da un clocot se strecoara in oala in care facem supa.Cand fierbe oala de supa se pun ardeii umpluti. Pe urma punem rantasul si lasam sa fiarba.
Reteta de la Lili