1 bucata de cotlet de porc de 1 kg,1 kg cartofi,3 catei usturoi,200 g smantana,sare, piper, ulei.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 °C. Carnea se portioneaza, se da cu sare si piper, se pune la prajit, se intoarce pe fiecare parte. Cand se rumeneste bine, se pune intr-o tava si si se da la cuptor pentru 20 minute. Cartofii se spala bine cu tot cu coaja se taie in 2 si se pun intr-o tava la cuptor presarati cu sare pentru a se coace .În tigaia in care am prajit putin carnea vom pregati sosul in uleiul ramas vom pune smantana ,sare dupa gust si piper si amestecand continuu timp de 5 min apoi luam tigaia de pe foc .
Pe un platou vom aseza cartofii coptii,feliile de cotlet,peste care vom turna sosul de smantana alaturi felii de gogosari pofta buna .
Reteta este de la un restaurant unde am fost si servita cu salata de ardei kapia in sos cu rosii.