marți, 13 iulie 2010

# Prajituri si torturi dulciuri diverse

CREMES FRANTUZESC

FOI:
350 gr faina
2 oua
175 gr zahar pudra
putin bicarbonat(1/2 lingurita stinsa cu zeama de lamaie)
100 gr margarina

Se amesteca toate ingredietele si din aluatul rezultat se coc 3 foi pe dosul tavii..

CREMA:

Se amesteca foarte bine 300 gr lapte cu 5 lg faina pana cand dispar cocoloasele.
Se adauga 3 galbenusuri si 4 lg zahar pudra.
Aceasta compozitie se fierbe la foc foarte mic/pe abur amestecand continuu pana se ingroasa,apoi se lasa sa se racesca foarte bine.
Se freaca 200 gr unt cu 200 gr zahar pudra apoi se adauga pe rand din compozitia anterioara racita.

Crema obtinuta se imparte in doua.Intr-o parte se adauga vanilie,intr-o parte cacao(dupa gust).

Se umplu cele trei foi astfel: foaie-crema cacao,foaie-crema vanile,foaie.
Se lasa la rece peste noapte.apoi se taie.
Se glazureaza sau se pudreaza cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular