vineri, 9 iulie 2010

Pentru ca e un grup nou m-am gandit ca la inceput sa scriu despre cum pregatim matele de porc ,stomacul pentru preparatele traditionale .
Multi dintre noi care nu au un purcel cumpara matele si burta din comert ,acestea sunt deja bine curatate se mai tin in apa rece sau eventual le mai cutatam cu dosul lingurii daca credem ca nu sunt suficient de curate .
Stomacul şi maţele se pun în apă rece, apoi se golesc de conţinut, se întorc pe dos cu ajutorul unui băţ rotunjit la capăt, ca să nu se spargă. Se spală bine, se întorc din nou cu ajutorul băţului şi se răzuiesc cu dosul lingurii. Se repetă operaţia, apoi se freacă bine cu ceapă tocată,faina de porumb , se clătesc în apă cu oţet din abundenta caci otetul le va albi , se scurg bine, scuturîndu-le, se dau pe ambele părţi cu sare şi se lasă aşa cel puţin vreo oră. Înainte de a le folosi, se spală din nou, cu apă rece.

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu