miercuri, 7 iulie 2010

# Dulceturi

Dulceata de capusuni

1 kg capsuni, 500 gr zahar, 1 plic Gelfix Extra 2:1 Dr Oetker,coaja de la o lamaie taiata nu rasa .
Se spala capsunile, se lasa sa se scurga, se indeparteaza cozile, se taie potrivit de mari .
Capsunile se pun intr-o oala si se amesteca cu zaharul si se lasa o seara acoperite ca sa lase sirop. A doua zi se pune continutul plicului Gelfix extra 2:!,se fierbe la foc moderat, amestecand continuu. Se lasa 5 minute sa dea in clocot si apoi se ia oala de pe foc.
Se indeparteaza spuma, se umplu borcanele se pun in fiecare cate o bucatica de coaja de lamaie , se capseaza si se lasa la racit cu capacul in jos pentru o mai buna sigilare .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular