marți, 20 iulie 2010

# Mancaruri cu carne de pui

Ficatei Cleo

400-500gr ficatei
150 ml lapte
2 cepe taiate pestisori

80 gr faina
piper
sare
1 lingurita boia dulce
un varf de cutit de zahar

Pentru sos:

3 linguri de maioneza
2 linguri smantana
1 catel de usturoi pisat (sau un varf de lingurita condiment de usturoi praf)
jumatate lingurita mustar
sare
Se spala ficateii si se scurg bine de apa
Se taie fasiute iar apoi se pun intr-un vas si se toarna laptele, care trebuie sa acopere ficateii.
Intre timp, se curata cepile, se taie pestisori si se calesc pana devii stravezii. Cand e gata calita ceapa o punem deoparte intr-un vas.
Apoi pregatim sosul amestecand maioneza cu smantana, mustarul, usuroiul (folosesc praf), si sarea (eu n-o mai adaug cand maioneza e mai sarata).
Dupa aproximativ o ora scoatem ficateii din lapte si-i lasam la scurs.
Apoi pregatim un amestec din faina, un varf de sare, piper negru macinat, varful de zahar si lingurita de boia dulce.
Punem pe foc mediu spre tare o tigie in care punem o bucatica de unt.
Dam ficateii prin amestecul de faina. Indicat e sa-i dam in 2 sau trei ture; fiind multi se pot lipi intre ei si este mai greu de-i separat.
Apoi ii aruncam in untul topit si incins bine si amestecam continuu, ca ficateii sa se prajeasca pe toate partile. Se fac in 4-5 minute. Nu trebuie tinuti mai mult pentru ca se intaresc. Cand sunt gata, se rastoarna ficateii intr-un vas, se toarna peste ei sosul de maioneza iar deasupra se presoara ceapa calita. Se acopera vasul si se lasa asa 10-15 minute, dupa care se pot servi.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular