miercuri, 7 iulie 2010

# gemuri

Gem de visine si cirese

-1,500 visine si cirese, 750 g
-Se spala visinele si ceresele,se curata de codite si de samburii scosi cu mare grija sa nu sfarame si se aseaza intr-o cratita in straturi alternative fructe- zahar.Se tin la rece cca 1 ora,dupa care se pune cratita la foc iute pana se topeste zaharul .In tot acest timp se amesteca incontinuu sa nu se lipeasca.Cand zaharul s-a topit se lasa focul mic si se fierbe pana cand gemul se intareste.Cand gemul este gata se ia spuma,se lasa sa se racoreasca putin ,se pune in borcane,se inchid ermetic si se tin 5 minute sa se sprijine pe capace pentru ca fructele sa se aranjeze frumos in borcane.
Pentru a verifica daca gemul este gata,se pun 2-3 lingurite pe o farfurie si daca dupa racire s-a intarit inseamna ca este gata.
Borcanele trebuie sa fie spalate si zvantate foarte bine.

P.S.Eu am facut cu fructoza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular