marți, 13 iulie 2010

Gogonelele sau patlagelele verzi sunt, de fapt, rosii necoapte. Acestea pot fi preperate in diferite feluri, insa sunt cel mai adesea folosite la prepararea muraturilor. Iata o reteta foarte gustoasa de gogonele cu usturoi pentru iarna.
Ingrediente:
5 kg gogonele, 250 g ceapa, 250 g morcovi, 2 radacini hrean, 2-3 capatani usturoi, 1 radacina mica telina, crengute visin, frunze hrean, piper (boabe), mustar (boabe), sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Se spala bine legumele;Morcovii se taie in rondele;Ceapa se taie in jumatati;Radacinile de hrean se taie pe lungime;Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar;Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca;Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;Se pun in cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid;Se capseaza borcanele si se rastoarna

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu