Print Friendly and PDF

marți, 13 iulie 2010

Gogonelele sau patlagelele verzi sunt, de fapt, rosii necoapte. Acestea pot fi preperate in diferite feluri, insa sunt cel mai adesea folosite la prepararea muraturilor. Iata o reteta foarte gustoasa de gogonele cu usturoi pentru iarna.
Ingrediente:
5 kg gogonele, 250 g ceapa, 250 g morcovi, 2 radacini hrean, 2-3 capatani usturoi, 1 radacina mica telina, crengute visin, frunze hrean, piper (boabe), mustar (boabe), sare grunjoasa.
Mod de preparare:
Se spala bine legumele;Morcovii se taie in rondele;Ceapa se taie in jumatati;Radacinile de hrean se taie pe lungime;Se pune pe fundul borcanului radacina de hrean, apoi legumele cu frunzele de telina printre ele;Se fierbe 5 l de apa, iar pentru fiecare litru cate o lingura cu sare si jumatate de lingurita de boabe piper si mustar;Se dau cateva clocote pana se dizolva sarea, apoi se ia saramura de pe foc si se lasa sa se raceasca;Se toarna saramura peste legumele din borcan, care se acopera provizoriu pana a doua zi;A doua zi se zdrobeste usturoiul si se adauga in borcane impreuna cu frunzele de hrean;Se pun in cruce crengutele de visin, pentru a tine gogonelele in lichid;Se capseaza borcanele si se rastoarna

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Press