marți, 13 iulie 2010

Ingrediente:

Pentru un bidon de 5 kg:
- 2 kg castraveti,- 1 varza potrivita,- 1 conopida,- 1 kg morcovi,- 2 sfecle rosii potrivite,- 2-3 bucati de hrean,- un pumn de fasole verde,- 250 g ardei iuti,- frunze si radacina de leustean,- 3 kg vinete mici,- marar,- patrunjel,- 3 fire menta,- 3 fire busuioc,- 1 kg gogonele,- 4 bucati ardei gras,- 5 capatani de usturoi,- 10 foi de dafin,- 1 lingura boabe de mustar,- 1 lingura boabe de piper negru.

Mod de preparare:

Toate legumele se taie in bucati potrivite si se pun in bidon. Condimentele si mirodeniile se adauga si se amesteca bine cu celelalte ingrediente.Se fierbe apoi apa cu otet (4 l de apa la 2 l de otet), se adauga sare (25 g la 1 l de lichid) si se toarna peste legume.Se inchide bidonul.

Tagged:

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu