vineri, 9 iulie 2010

# Salate

Salată de conopidă-reteta data de Mihaela Frunzareanu

Conopida este o sursa importanta de proteine, vitamina C, vitamina B6, calciu, fosfor, fier, magneziu si zinc, fiind, de asemenea, o importanta sursa de fibre. Este o leguma care nu contine foarte
multe grasimi saturate si, ca si planta, nu are colesterol. Cred ca te-am
convins deja ca aceasta reteta de salata de conopida pe care ti-o propunem
astazi este buna pentru sanatatea ta... Nu iti ramane nimic altceva de facut
decat sa te ocupi de prepararea ei (crede-ma, nu iti va lua foarte mult timp!)
si apoi sa o savurezi. Pofta buna!

Ingrediente si cantitati:
250 g conopida rasa fin;
2 mere mici rase pe razatoarea mare;
70 g alune date prin masina sau nuca de cocos rasa.
Sosul:
2 linguri branza de vaci;
1 lingurita miere;
3 linguri smantana;
2 linguri de smantana acra;
sare de mare.
Mod de preparare:
1. Intr-un castron, se amesteca cele
250 g de conopida rasa fin, merele si alunele sau nuca de cocos.
2. Separat, se prepara sosul, prin
amestecarea ingredientelor specificate mai sus. Cele doua compozitii se
amesteca si se decoreaza, dupa preferinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular