vineri, 9 iulie 2010

# Salate

Salată de vinete românească-reteta data de Mihaela Frunzareanu

Datorita continutului sau bogat in potasiu si acid folic, vanata este foarte apreciata. Preparate ca in reteta urmatoare, vinetele se pot servi pe paine, ca aperitiv, sau chiar ca un fel de mancare. In
acest caz, salata va fi asezata pe frunze de salata
verde si ornata cu rosii, ceapa verde si felii de castravete. Iti dorim pofta
buna!

Ingrediente si cantitati:
1/2 kg vinete;
1 ceapa de marime potrivita, tocata;
2 lingurite de patrunjel tocat;
1/4 cana ciorba de legume sau supa concentrata;
2 lingurite ulei de masline;
1/4 lingurita cimbru;
1/4 lingurita boia, ardei iute (optional);
sare de mare si piper, dupa gust.
Mod de preparare:
1. Se pune in functiune cuptorul si
se incalzeste la foc potrivit.
2. Se taie vinetele in doua sau trei
locuri si se pun pe gratarul din cuptor sau intr-o tigaie si se lasa 20-30 de
minute, adica pana cand devin moi. Se scot din cuptor si se lasa sa se
raceasca.
3. Se curata vinetele de coaja. Se
taie apoi pulpa in bucati mari, se pune intr-un vas si se adauga patrunjelul,
restul ingredientelor si se amesteca cu mixerul pana cand se obtine o
compozitie omogena. Se adauga ceapa tocata. Se pune apoi la rece si dupa o ora
poate fi servita.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 40 calorii; 0,9 g proteine; 5,8 g carbohidrati; 1,6 g
grasimi; 0 mg colesterol; 10 mg de sodiu (fara cel din sare).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular