luni, 20 septembrie 2010

# Mancaruri cu legume si paste

CARTOFI DUCHESSE


Reteta o am de pe www.bucataras.ro de la Laly.Multumesc Laly de reteta.

Ingrediente:

500 gr cartofi
50 gr parmezan ras
oua
50 gr unt
sare,piper


Mod de preparare:

Curatam cartofii pe care apoi ii taiem cubulete.Intr-o oala punem cartofii la fiert cu un praf de sare.
Cand s-au fiert cartofii,se lasa la racit putin.Apoi pasam cartofii printr-o strecuratoare sau ii mixam la robot.Se adauga sare dupa gust,unt,piper.Se adauga un ou si un galbenus si parmezanul ras.Celalalt albus il batem spuma tare.
Se pune in tava de la aragaz hartie de copt.Cu o forma speciala de prajituri se spriteaza mici stelute,care apoi se ung cu albusul batut.Se baga la cuptor si se tin pana se rumenesc usor deasupra.
Sunt buni atat calzi cat si reci.









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular