Se i-a o gaina se indeparteaza pielea ca sa poata fi reconstituita adica mai intreaga ,si se pregateste o umplutura din ;
-piept de gaina
-ficat de porc
-slaninuta
-condimente
Umplutura ;pieptul de gaina se teie cuburi ,lafel si ficatul cubulete si slaninuta ,se amesteca toate ,se condimenteaza dupa gust si se adauga putin aspic pentru legare .
Cu aceasta umplutura se va umple pielea de gaina ,sa va coase ,se va lega intr-un proop si se pune la fiert ca pentru supa cu sare,pper boabe ,foi dafin .
Cand gaina este fiarta se raceste si se pune la presat cateva ore dar greutatea de pe ea sa nu fie mai mare decat greutatea ei .Se aseamana cu toba si se serveste rece .
Aceasta reteta este invatata la cursul de bucatar.
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
1 Comentarii
Oreteta foarte interesanta sigur am sa o incerc si eu!pupici!
RăspundețiȘtergereMulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!