duminică, 26 decembrie 2010

# Aperitive

Chiftelute cu ceapa si maioneza





Ingrediente:



  • 1kg carne tocata
  • 2 oua
  • 1 lingurita delikat
  • usturoi
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 5 cepe medii
  • 3 frunze dafin
  • delikatcateva boabe piper (5-6)
  • 50 ml otet
  • 2-3 linguri zahar
  • maioneza din 2 oua (diluata cu 1-2 linguri smantana)






Mod de preparare:


Se pregatete compozitia pentru chiftelute: carnea tocata se amesteca cu  ouale,usturoiul pisat,putina faina, delikatul sarea si piperul.
Din aceasta compozitie se modeleaza chiftelute mici rotunde . Se prajesc in ulei.

Prepararea cepei:
Intr-un vas, cca. 2l de apa, se pun sa fiarba cu 50ml de otet, zaharul(sa fie dulce-acrisoara),delikatul, putina sare, piperul boabe si frunzele de dafin .

In acest timp se curata ceapa si se taie pestisori cat se poate de subtire. Cand apa a inceput sa clocoteasca, se adauga ceapa si se lasa 3-4 min. (ceapa nu trebuie sa fiarba de mult, doar inmuiata sa fie asa mai transparenta). Se strecoara si se lasa la racit. 



Dupa ce s-a racit se amesteca cu maioneza . Pe platoul se pun chiftelutele la mijloc si ceapa pe margine, sau cum dorim noi sa le aranjam.


Pofta buna!!!










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular