Deoarece am facut iar acest tort am reusit sa scriu si reteta. La multi ani Constantin!!!!




Ingrediente:


Blat:14 oua, 14 lg.zahar, 14 lg. faina


Crema:  300ml lapte200g zahar, un praf de sare, 250g unt sau margarina Rama, 4 ouă 


Mod de preparare:


Blatul: 
Separam albuseurile de galbenusuri.Albusuriele le batem bine pana cand stau pe tel sau le facem cu  mixerul, adaugam zaharul treptat. Apoi adaugam galbenusurile  si la urma faina.


Il dam la cuptor cca o ora. Se verifica daca e copt cu scobitoarea.


Pentru cremă, puneţi gălbenuşurile într-o cratiţă, bateţi-le şi acoperiţi-le cu un praf de sare care va înviora culoarea lor. Lăsaţi-le să stea 10 minute.

Fierbeţi laptele cu zahărul şi batonul de vanilie şi lăsaţi-l acoperit, să se răcească puţin. Când nu mai arde şi este doar călduţ, puneţi laptele în fir subţire, ca uleiul la maioneză, peste gălbenuşuri. În timpul acestei operaţiuni, bateţi compoziţia încontinuu.

 Puneţi vasul la bain-marie. Amestecaţi tot timpul, ca să nu se prindă crema de vas. După primele clocote crema începe să se îngroaşe. Luaţi vasul de pe foc şi mai amestecaţi în el cel puţin 15 minute.

Frământaţi untul până când scoateţi toată apa din el şi apoi încorporaţi-l în crema călduţă.


Pofta buna!