duminică, 6 februarie 2011

# Preparate cu carne de vitel

Chiftelute de vitel cu pilaf si sos de rosii cu busuioc




Chiftelutele:

- 1 kg carne de vitel
-1 ceapa
- 3 catei de usturoi
- 3 cartofi
- 2 oua
- 2-3 linguri de faina
- vegeta
-piper

Carnea o tocam impreuna cu ceapa, cartofii si usturoiul. Obtinem  o pasta la care m-ai adaugam vegeta , piper, ouale si faina. Amestecam bine totul si trecem la modelat chiftelutele pe care le prajim in ulei.




Sosul:
-100 ml bulion
-3 catei de usturoi
- cateva frunze de busuioc
- vegeta

Punem la calit usturoiul si il stingem cu putina apa, dupa care adaugam bulionul, busuiocul si vegeta. Lasam sa clocoteasca cateva minute si apoi e gata.



Pilaful:

- o cana de orez
- o ceapa
- vegeta
- piper

Punem ceapa la calit. O stingem cu apa. Cand apa incepe sa fiarba adaugam orezul bine spalat,apoi vegeta si piperul. Il lasam sa clocoteasca cateva minute dupa care oprim focul.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular