Print Friendly and PDF

miercuri, 9 februarie 2011



Am vazut  pe agenda culinara reteta si eu am facut-o cu mici modificari:
Ingrediente: o salata verde, 4 catei usturoi, ulei, 2 linguri faina, 400 ml lapte, sare, piper, 2 linguri smantana.
Frunzele salatei se spala foarte bine si se rup in bucati mai mici. Se fierb in apa cu sare, dar nu mai mult de 3 minute.
In putin ulei sa caleste usturoiul tocat marunt. Se ia oala de pe foc si se adauga 2 linguri de faina. Se amesteca foarte bine pentru a nu se face cocolosi. 
Frunzele de salata scurse de apa in care au fiert, se pun peste faina, apoi laptele(depinde cat de groasa vreti sa fie mancarea). Se amesteca energic, se pune oala inapoi pe foc si se continua fierberea. Daca sosul se ingroasa prea tare, se mai poate adauga apa calda.
Se condimenteaza su sare si piper. Atentie la sare pentru ca salata a fost fiarta in apa cu sare.
Se fierbe pentru aprox.5 minute, se opreste focul si se pun 2 linguri de smantana.






Tagged:

5 comentarii:

  1. Hai ca am vazut-o (te intrebasem si pe culi de reteta, nu mai trebuie, merci).


    Cam banuiam cum e, o sa o fac si eu cu prima ocazie, merci.

    BDana

    RăspundețiȘtergere
  2. imi pare rauy ca nu am vazut pe culi mai repede sa pot sa iti raspund...e foarte gustoasa...

    RăspundețiȘtergere
  3. Si, ti-a placut? Nu stiu cum este cu lapte. Cred ca mai dulce. Poate o sa incerc si eu, cu toate ca imi place mai acrisor.

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata, abia azi i-a venit randul, foarte buna, cred ca merge si cu altele (stevie, spanac proaspat).


    Sar'mana de reteta

    RăspundețiȘtergere
  5. Moni a fost super!!! Merci de reteta... Dana si eu ma gandeam ca merge si cu alte ierburi...Sa ne fie de bine

    RăspundețiȘtergere

Press