miercuri, 25 mai 2011

# Prajituri si torturi dulciuri diverse

Flori de salcam in aluat de clatite


RETETA O AM DE LA LAURA SAVA

 Avem nevoie de :
- 2 oua
- 250 g. faina
- 50 g. unt topit sau doua linguri de ulei
- 500 ml. lapte
- 1 lingura mare zahar

- 1 esenta vanilie- flori de salcam (20-50 de bucati, de diferite marimi)
- ulei pentru prajit


Luam ciorchinele de flori si le spalam bine, le lasam sa se scurga. Separat pregatim aluatul de clatite din ingredientele de mai sus.

Chiorchinele de flori le dam prin acest aluat si le punem in tigaie la copt. Dupa ce sunt coapte  pe ambele parti le scoatem pe un prosop de hartie sa se scurga uleiul.Sunt foarte bune si aromate...Le putem servi si presarate cu zahar pudra. Noi le-am mancat fara...
Pofta buna!!!








4 comentarii:

  1. asa ceva n-a mai auzit, vazut, gustat!
    mie-miplac florile de salcim asa..direct din copac..nici macar nu le mai spal :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Alice sunt foarte rapid de facut...sunt gustoase si asa aromate...fetele mele au ras tot...

    RăspundețiȘtergere
  3. vazusem si eu reteta intr-o revista (nu dau nume sa nu fie reclama) dar ...stateam in dubii daca s o incerc sau nu...dar daca zici ca i buna...o sa fac si eu !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Monya poti incerca linistita ca sunt foarte bune...

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular