Ingrediente:


- 1 kg faina
- 3 oua
-5 linguri de zahar
- drojdie cat o nuca
-un praf de sare
- 4-5 linguri smantana
-50 ml ulei
-un pahar sifon
-esenta de vanilie


Mod de preparare:


Intr-un lighean punem faina, ouale batute bine, sarea si drojdia dizolvata in apa calduta. Adaugam smantana, uleiul, vanilia si putin sifon. Framantam bine, iar daca e nevoie se mai adauga sifon.Aluatul se lasa la dospit cca .30 minute.
Dupa ce aluatul a dospit, se presara pe o planseta faina peste care se rastoarna aluatul si se intinde usor cu un sucitor, pana la o grosime a foii de 1 deget grosime.Se taie forme rotunde cu ajutorul unui pahar .Intr-o tigaie se pune ulei la incins si cand acesta e fierbinte se pun la prajit formele de aluat obtinute, intorcandu-le pe ambele parti.Cine doreste le poate pudra cu zahar .
Pofta buna!