marți, 6 septembrie 2011

# Conserve-muraturi-zacusca

Pasta Chili


Sursa reteta AICI (forum artaculinara.com)
Ingrediente:
- 1 kg ardeu gras sau gogosar
- 1 kg rosii
- 30 buc. ardeu iute
-8 linguri de otet
- 2 linguri de miere
-2 linguri de sare
-8 catei de usturoi
Mod de preparare:
Rosiile se oparesc si se curata de pielite. Gogosarii se curata  si se taie bucati. La fel procedam si cu ardeul iute. Toate legumele le macinam bine si apoi le punem la fiert impreuna cu otetul, mierea si sarea. Le lasam sa fiarba 20-30 minute ( depinde de cat de groasa vrem sa fie pasta) si le mai macinam inca odata, fierbinti cu mixerul stick.Cu o jumatate de minut inainte de a stinge focul adaugam usturoiul pisat in mojar cu o  lingurita de zahar si o  lingurita de sare ( se face o alifie). Il punem in borcane si le dam la dunst 20 minute.
Imi pare bine ca am gasit aceasta reteta. Eu o folosesc mult la mancare.Mi-au iesit 4 borcane mici.
Spor la gatit!








17 comentarii:

  1. Bun, bun...mai ales la Iarna.
    Eu am zis...gata ! Nu mai pun nimic .Ajunge ! Nu mai am loc nici in congelator , nici in camara.....
    Te tzuc Lili !

    RăspundețiȘtergere
  2. te tzuc si eu!Ce harnicutza ai fost!

    RăspundețiȘtergere
  3. Imi place cu ti-ai..."zugravi"t noua ta casuta !!!
    Sa o folosesti sanatoasa si la cat mai multe reteta de bunatati !
    Te tzuc Lily !
    Please....pune-ti poza ta aia faina ca era sa inchid. Am crezut ca sunt in casa straina....

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata tare bine.Oare merge mai putin iute?Noi nu mancam prea condimentat.pupicei!Multumesc mult ca mi te-ai alaturat.Sper sa ma mai vizitezi.O zi buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. da...e o reteta perfecta...de curand am primit un borcanas cu dulceata de ardei iuti, special pt sosuri...e chiar bun!ambele intra la cap. delicatese, pt mine!

    RăspundețiȘtergere
  6. DiaMar sa stii ca merge si mai putin iute...eu vreau sa repet reteta si sa fac sa fie mai putin iute...te vizitez cu mare placere..

    RăspundețiȘtergere
  7. Sidy zici de poza aia ce o aveam pe celalalt?

    RăspundețiȘtergere
  8. Arata tare bine! Trebuie sa incerc si eu, mie imi place tare mult mancarea iute! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  9. Sa incerci Adela ca merita.La scoala la toate colegele le-a placut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Ce bine arata! Cred ca e nemaipomenit de buna!

    RăspundețiȘtergere
  11. Iulia sa stii ca eu sunt foarte multumita de reteta!

    RăspundețiȘtergere
  12. iata o reteta ce probabil ca am s-o si fac.imi place.nu-mi place ca atunci cand intru pe blogul tau ma trimite la utilis si pana scap de el,mai bine nu mai intru si e pacat.eu am sa folosesc zahar pentru ca degeaba folosesti miere,pentru ca prin incalzire isi pierde calitatile mierea.iti dau de stire

    RăspundețiȘtergere
  13. Merci de vizita Pansy.O sa scot utilis ...ce astept cu impresii despre pasta daca faci...

    RăspundețiȘtergere
  14. muy exquisita esta pasta de ají,buen acompañamiento para las carnes,abrazos grandes.

    RăspundețiȘtergere
  15. Gracias Rosita Vargas, realmente es muy bueno.

    RăspundețiȘtergere
  16. Am facut si eu pasta chili dupa reteta ta si e SUPER!!! :)

    RăspundețiȘtergere
  17. MM Imi pare bine ca ti-a placut. Te m-ai astept pe la mine. Si daca treci prin Dej sau Urisor te invit la o cafea. Pupici.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular