Print Friendly and PDF

duminică, 6 noiembrie 2011


In seara aceasta fetele vroiau ceva dulce. Am gasit reteta de fursecuri fragede  pe blogul lui Naina si m-am pus pe treaba.Multumesc Naina. Sunt foarte delicioase!!!!Se topesc in gura.

Ingrediente:

- 300 gr. unt
-300 gr. zahar
-2 oua
-450 gr faina ( sau 3 1/2 cani)
-2-3 lingurite esenta de vanilie
-2 lingurite praf de  copt
- 1 lingurita sare

Mod de preparare:


Se incalzeste cuptorul. Se bate ouale cu zaharul si untul. Se adauga esenta de vanilie si sarea. Praful de copt se amesteca bine cu faina si se adauga in compozitie. Se amesteca cu mixerul la viteza medie atat cat sa se omogenizeze intreaga compozitie.Din aluat se ia cu lingurita aluat cat o nuca, se formeaza bilute , se pot presa intre degete pentru a da forma unui fursec si se aseaza in tava neunsa si netapetata, avand grija sa lasam spatiu intre ele. Se baga tava in cuptor si se lasa 10 minute sau pana ce observam ca marginea de jos devine aurie.
Se pot orna dupa preferinta.
Sunt foarte bune!!! Se topesc in gura deci si de pe tava o sa dispara foarte repede!!!











Tagged:

6 comentarii:

Press