Print Friendly and PDF

miercuri, 15 august 2012


Reteta o am de aici
Primul blat:
- 7 albusuri,
-200 gr. zahar
-2 linguri de faina si 4 linguri de amidon
-1 lingurita praf de copt,
-2 linguri de otet
- cafea instant

Al doilea blat:
- 7 galbenusuri
-2 oua intregi
- 150 gr, zahar
-2 linguri de ulei
-130 gr,faina
-1 lingurita praf de copt
-1 lingura otet

Crema:
- un compot de piersici
-o budinca de vanilie
-125 gr,unt sau margarina
-1 plic de gelatina
-3 linguri de zahar

Mod de preparare:

Batem bine albusurile pana stau bat, adaugam zaharul, praful de copt stins cu otet, faina si amidonul. Asezam compozitia in tava cu lingura, gramajoare. Deasupra se presara cafeaua instant.
Luam galbenusurile si cele 2 oua intregi, le amestecam bine cu zaharul, uleiul, faina, praful de copt stins cu otet.Turnam si aceasta compozitie in tava peste albus. Dam la cuptor compozitia cca. 30 de minute.

Crema: Stoarcem sucul din compot si il amestecam cu lapte pana avem 500 ml. Preparam budinca dupa indicatiile de pe plic in acest amestec de suc cu lapte.Dupa ce s-a racit un pic adaugam gelatina si pe urma untul . Blatul il taiem in doua, asezam piersicele taiate feliute, acoperim cu crema obtinuta si pe urma punem cealalalta parte a  blatului. Lasam la rece pana se intareste crema.

Pofta buna!!!









Tagged:

19 comentarii:

  1. vai ce bine arata! vreau si eu o bucatica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte bine arata si cred ca e super delicioasa , am sa o fac cu siguranta!! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adela sa o faci sa vezi ce buna e...Pupici!

      Ștergere
    2. Am facut-o si e mai mult decat delicioasa, dar am facut putina schimbare, in loc de ness am pus cacao, ca sa poata sa manance si fetele, iar la crema nu am pus lapte, mi-a ajuns sucul de la compot si am avut cca 100 gr crema de ciocolata ramasa de la un tort si am pus mici gramajoare, in rest a fost super-mega -ultra delicioasa!!! Multumesc ! Pupici cu sclipici!

      Ștergere
    3. Adela o sa tin si eu cont de schimbarile facute. Cred ca e mai buna cu cacao. Te pup!!!

      Ștergere
  3. Foarte interesant !Arata minunata si sunt sigura ca se poate face cu muuuuuuulte fructe care se gasesc acum in piata...
    Bravo Lili @
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy sa stii ca se poate face cu orice fel de fructe sau numai cu crema. E foarte buna oricum. Te pup!!

      Ștergere
  4. Lili , excelenta praji si arata grozav ; imi plac texturile din faina/amidon si cremele cu budinci , fie de casa , fie din comert ... din acest motiv am scos ingredientele ptr a ajunge la temparatura camerei s-o ,,execut", doreste-mi sa-mi iasa si mie .
    Zi frumoasa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana succes!! Imi pare bine ca iti place!te pup!!

      Ștergere
  5. Lilico , abia azi am facut-o ... n-am avut saracie de fructoza si-n zona mea nu se gaseste , doar la market ; acum e la freege , ptr a i se intari crema :d. Iti tr poza pe mail ...te imbratisez

    RăspundețiȘtergere
  6. Răspunsuri
    1. Lavi e foarte delioasa. Multumesc de vizita!!!

      Ștergere
  7. Interesanta prajitura si cred ca si delicioasa! Dar am si eu o intrebare:ce dimensiune are tava in care ai facut blatul???

    RăspundețiȘtergere
  8. Am si eu o intrebare.....blatul se taie pe jumatate, ca la tort(adica orizontal) sau pur si simplu se taie in 2?

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim Blatul se taie in 2, pe jumatate ca si la tort.

    RăspundețiȘtergere
  10. Am mai pus intrebarea...ce dimensiuni are tava in care coci blatul??

    RăspundețiȘtergere
  11. Anonim, scuze de intarziere , dar iesri dupa ce am ajuns acasa si am masurat tava, nu am avut timp sa intru pe net. Dimensiunile tavii sunt de 25/35 cm.

    RăspundețiȘtergere

Press