miercuri, 2 ianuarie 2013

# Aperitive # Conserve-muraturi-zacusca

Oua murate




Avem nevoie de:
- 20 de oua
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei iuti mici sau unul mare
- gogosar sau ardeu rosu
- condimente pentru muraturi
- sare
- piper boabe
-75 ml otet
-zahar

Mod de preparare:
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 lunguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea.
Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru muraturi, 75 ml otet si zahar dupa gust.
Pe fundul borcanelor am pus cateii de usturoi si ardeul iute taiat , am asejat ouale, iar printre ele am adaugat ardeul (gogosarul) taiat julien. Dupa ce fiertura s-a racorit puntin am turnat-o in borcane. Se pastreaza in frigider mai mult timp. Se pot deschide dupa 4-5 zile.

Pofta buna!









9 comentarii:

  1. ei, la asta chiar nu m-am gandit!

    RăspundețiȘtergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa tin cont de sugestia data pe viitor...Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. De la ce e lichidul rosu? Ingredientele puse, nu prea dau asa o culoare. Si eu fac ceva asemanator,dar cu oua de prepelita, si le folosesc in salate. ,Aici nu spuneti nimic, cum se mananca.

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamna Sanda, cred ca ati vazut ce am facut acumasi am postat pe facebook. Am zis ca am facut si cu sfecla rosie. Dupa reteta asta, dar am adaugat sfecla rosie ca sa fie colorate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult. O sa afc precis. Am vorbit deja cu o prietena sa-mi aduca oua de casa. Abia astept sa degust.Deci se mananca asa, simplu, sau in salate?

      Ștergere
  6. Si asa simplu, in salate sau in sandviciuri. Am repostat reteta aici :http://liligospodini.blogspot.ro/2017/05/oua-murate-roz.html

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular