miercuri, 2 ianuarie 2013




Avem nevoie de:
- 20 de oua
- 2 catei de usturoi
- 2 ardei iuti mici sau unul mare
- gogosar sau ardeu rosu
- condimente pentru muraturi
- sare
- piper boabe
-75 ml otet
-zahar

Mod de preparare:
Am fiert ouale cca 10 minute, in apa cu sare si 2 lunguri de otet. Le-am lasat la racit, le-am curatat de coaja si le-am intepat cu scobitoarea.
Am pus la fiert 1 l de apa, o lingura sare grunjoasa, 2 linguri condimente pentru muraturi, 75 ml otet si zahar dupa gust.
Pe fundul borcanelor am pus cateii de usturoi si ardeul iute taiat , am asejat ouale, iar printre ele am adaugat ardeul (gogosarul) taiat julien. Dupa ce fiertura s-a racorit puntin am turnat-o in borcane. Se pastreaza in frigider mai mult timp. Se pot deschide dupa 4-5 zile.

Pofta buna!









Tagged: ,

4 comentarii: