duminică, 6 ianuarie 2013

# Aperitive

Pateu de ficat



Tot citind pe diverse situri retete de pateu de ficat, m-am hotarat sa fac si eu dar dupa gustul meu. A iesit ceva super bun. Mie imi place ;)

Ingrediente:
-500 gr. ficat de porc
- 2 cepe
- 2-3 linguri de ulei
-75 gr. unt (margarina)
-vegeta, piper

Mod de preparare:

Ceapa o taiem marunt, o punem la calit .Adaugam ficatul taiat in bucati si apa cat sa acopere ficatul.
Lasam sa fiarba 10 minute. Stoarcem din apa de pe ficat. Intr-un vas punem ficatul si ceapa (fierte), adaugam untul, sare, piper, vegeta si le mixam bine pana devine o pasta fina.Daca pasta e prea groasa o subtiem cu apa in care am fiert ficatul.
Il tinem in frigider si il putem folosi pentru tarte, oua umplute , rulade.

Spor la gatit!!!







8 comentarii:

  1. Bun pe paine, sa incepi fiecare dimineata cu asa o bunatate...mmm...copios !

    RăspundețiȘtergere
  2. da, este foarte bun...multumesc de vizita Laura!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. De cand , ma chinui sa fac pateu...!!!Acum mi-ai dat un imbold!

    RăspundețiȘtergere
  4. O pasta deosebita, care merge dimineata pe tartine....
    Asa cum spui sunt multe retete...eu am gasit una de sarbatori, din ficat de curcan cu vin.A fost excelenta.
    Te tzuc Lili si sa ai o duminica desavarsita !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Sidy e bun dar nu numai dimineata...O sa ma uit si eu la reteta ta.. Te pup...o duminica placuta si tie...

      Ștergere

Printfriendly

Popular