luni, 28 ianuarie 2013

# Prajituri si torturi dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide



Sara Mike a facut o minunatie de prajitura...Reteta originala e aici. Desigur ca mi-a facut cu ochiul si mie si am prestat-o azi. E foarte buna, trece repede deci o puteti face oricand.
Iata reteta de la Sara dar cu mici modificari :


Ingrediente:
Stratul cu cacao:
400 g faina
1/2 plic praf de copt
200 g unt              
200 g zahar ( am folosit fructoza) 
2 oua
4 linguri cacao + 4 linguri de lapte

Stratul de umplutura cu branza:
600 g branza de vaca
200 g zahar ( am folosit fructoza) 
1 ou mare
2 plicuri zahar vanilat
coaja rasa de la 1 lamaie
80-100 g stafide

Stratul de deasupra:
3 oua             
200 g zahar 
7 linguri de ulei
250 g faina 
1/2 pachet praf de copt
7 linguri de lapte
1 fiola esenta de vanilie

Mod de preparare:
Primul strat inchis la culoare este un aluat fraged cu cacao. Intr-un bol se cerne faina si se adauga untul rece taiat cuburi. Se framanta cu degetele pana ce  se formeaza un aluat nisipos. Se adauga zaharul si ouale unul cate unul . Se adauga cacaoua si laptele.
Pentru umplutura se amesteca intr-un bol branza de vaca cu zaharul, apoi se adauga oul, stafidele si coaja de rasa de la o lamaie. Se amesteca bine si se lasa la rece pana facem al treilea strat.
Al treilea strat este un aluat mai moale. La fel intr-un bol batem cu mixerul cele trei oua cca. 3-4 minute pana devin spumoase si isi dubleaza volumul. Incorporam treptat si zaharul si uleiul. Oprim mixerul si incorporam faina cernuta cu praful de copt, alternanad cu laptele cand compozitia se intareste. Compozitia trebuie sa fie mai moale.
Incepem asamblarea:
Intr-o forma de cuptor de 22 x 30 cm, acoperim cu hartie de copt si asezam primul strat cu cacao. Intindem coca cu mana pana cuprindem toata tava.
Asezam deasupra umplutura de branza cu stafide.Al treilea strat, luam cu o lingura din aluat si-l intindem peste branza usor pana terminam aluatul si acoperim toata suprafata de branza.
Dam la cuptorul incins la 160 °C pentru cca. 50 de minute, dar verificati si cu o scobitoare, ca fiecare cuptor e diferit. Cand e gata se lasa in tava sa se raceasca, Dupa dotinta se pot servi pudrate cu zahar.
Deoarece eu am facut cu fructoza am lasat prajitura asa nepudrata.

Pofta buna!































2 comentarii:

Printfriendly

Popular