Provocarea "Bucatar curajos" continua. In aceasta luna Cristina ne propune un chec cu lamaie si mac foarte gustos si pufos.

Va las reteta data de ea:


Ingrediente:
- 2 lamai
- 250g margarina pentru prajituri
- 150g zahar
- 4 oua
- 400g faina
- 1 plic praf de copt
- 100 ml frisca lichida
- 2 linguri  de tuica de pruna ( nu am avut lichior de portocale)
- 250g zahar pudra
- 100g mac

Se unge o tava de guguluf (1.5l), iar cuptorul se incinge.
Spalam lamaile cu apa fierbinte, le razuim coaja si le stoarcem sucul.
Margarina, zaharul si ouale se pun intr-un castron si le batem spuma cu mixerul. Incorporam si faina, praful de copt si frisca lichida. Compozitia obtinuta se imparte in doua. Intr-una din jumatati punem coaja lamailor si doua linguri de suc de lamaie, iar in cealalta jumatate punem lichiorul (tuica) si macul.
In forma unsa turnam mai intai compozitia cu mac, apoi cea cu lamaie si marmoram incet cu o furculita.
Se coace aproximativ 50 minute, sau pana prinde o culoare frumoasa la suprafata si trece de testul cu scobitoarea.
Zaharul pudra se amesteca cu restul de suc de lamaie si se toarna peste prajitura racita, apoi se lasa sa se usuce.
Eu nu am mai facut aceasta  glazura caci am lasat trandafirul meu asa sa se vada culoarea lui galbena.