Print Friendly and PDF

marți, 26 martie 2013




INGREDIENTE pentru 16 cornuri:

1 kg faina alba
500 ml lapte ( sau apa)
100 ml ulei
80 g drojdie
2 lingurite zahar
1  lingurita sare

Se cerne faina intr-un vas, se adauga laptele caldut, uleiul, sarea, zaharul si drojdia maruntita. Se lucreaza aluatul pana devine elastic, deloc lipicios. Se lasa la dospit
Cand aluatul si-a marit volumul la dublu, se ia un blat de lucru, se rastoarna aluatul si se imparte in patru parti egale.
 Vom forma cate o bila, care se intinde cu sucitorul. Aceasta se taie in 4 parti egale. Se ia fiecare sfert se pune dulceata (sunca, cascaval, salam) sau se lasa asa cum e  si se rasuceste incepand de la partea lata.
Intre timp vom preincalzi cuptorul la 180°C.
Cornurile se aseaza in tava, dupa care le mai lasam la crescut vreo 15 minute.
Cand sunt crescute, se ung cu apa si miere sau cu ou  si se presara cu seminte, dupa preferinta.
Se dau la cuptor pentru 20 de minute, insa recomand sa le tineti pana cand prind o culoare frumoasa, aurie, dar nu mai mult de 25-28 minute. Dupa ce le scoatem din cuptor le pensulam iar cu apa si miere.
In varianta de post inlocuim laptele cu apa.
Sunt delicioase!!!!
Sursa aici.

 






Tagged:

3 comentarii:

  1. Mi-a lasat gura apa. Trebuie sa o pun pe sotia mea sa mi le faca neaparat!

    RăspundețiȘtergere
  2. Florine poate face si de post, cu apa minerala.Sunt faorte pufoase!!!

    RăspundețiȘtergere

Press