Print Friendly and PDF

sâmbătă, 25 mai 2013




Luna aceasta tema la Bucatar curajos este data de Diana  si este : Foccacia.

Ingrediente:
·                         450gr faina alba
·                         1 lingurita de sare
·                         3 gr drojdie
·                         3 linguri ulei de masline
·                         240ml apa calduta
·                         1.5 lingurite zahar
·                          rozmarin, masine, bucatele de cascaval

Intr-un bol amestecam faina cu drojdia ( inmuiata in apa calda) adaugam apa, zaharul si uleiul. Amestecam pana se omogenizeaza lasam la crescut 20-30 minute.
Ca si Diana  am obiceiul sa framant de doua ori aluatul.
Cand este gata scoatem aluatul pe o suprafata pudrata bine cu faina si il intindem
Punem  aluatul in tava si il lasam la crescut.

Dupa ce a crescut  in tava il stropim cu ulei, presaram putina sare si adaugam  maslinele si cascavalul taiat cubulete. Coacem in cuptorul preincalzit cca. 20-30 minute.











Tagged: ,

4 comentarii:

Press