Print Friendly and PDF

vineri, 28 iunie 2013

Am vazut  la noi la  patiseria " Gigi"  covridog . Asa ca repede am facut si eu pentru fete. Au iesit deliciosi. Data viitoare o sa pun si branza topita (facuta de mine) in ei pe langa cremvusti.

Pentru preparare iti trebuie:

  • 10 cremvusti
  • 450 gr. faina
  • 3 linguri ulei
  • drojdie cat o nuca
  • 300 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • un ou
  • susan
  • 2-3 l apa pt. oparit covridogii
  • 5 lingurite de bicarbonat si 2 lingurite de sare

Mod de preparare:

Din faina, apa, ulei, sare, zahar, drojdie facem un aluat pe care il lasam la dospit cca o ora.
Dupa ce creste frumos, presaram faina pe blatul de lucru si il intandem cu sucitorul intr-o forma patrata. Taiem 10 fasii si incepem sa rulam cremvustii in aceste fasii de aluat.Punem la fiert 2 sau 3 l de apa, adaugam 2 lingurite de sare si 5 de bicarbonat. cand fierbe punem covridogii in ea. Ii lasam pana se ridica la suprafata si ii punem in tava de copt imbracata cu hartie de copt. II ungem cu ou si presaram seminte de susan.
Va doresc pofta buna si va astept sa mai veniti in vizita !






Tagged:

6 comentarii:

  1. Sunt preferatii mei :) Arata tare bine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Si la noi ne plac...Numai ca eu nu prea am apucat sa gust :(

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi plac covridogii dar inca nu am incercat sa-i fac acasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Stefy eu de acuma o sa ii fac acasa.Ies mai ieftin decat sa ii cumpar. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Excelent! Am sa incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dana trebuie sa ii faci ca sunt prea buni... Data viitoare pun si branza topita

    RăspundețiȘtergere

Press