marți, 25 iunie 2013

# Bucatar Curajos # Prajituri si torturi dulciuri diverse

Tort cu crema mascarpone


Cu intarziere pot raspunde si eu  la provocarea "Bucatarul Curajos" gazduita in luna aceasta la sectiunea dulciuri de Gabriela pe blogul ei "Culoare si Savoare" . Iata reteta :

* blatul 1:
-250 gr. biscuiti
-115 gr. unt
-2 linguri sirop artar
* blatul 2:
-un pachet de piscoturi
- cafea ness ( sa inmuiem piscoturile)

Crema:
-250 gr. mascarpone
-200 ml. frisca lichida
- 50 gr. zahar

Pentru blatul 1 o sa sfaramam biscuitii in blender si ii amestecam cu untul topit si siropul de artar. Intindem blatul de biscuiti intr-o tava si il presam putin. Branza mascarpone o amestecam cu frisca batuta bine si zaharul.O parte din crema o punem peste blatu de biscutiti, apoi punem piscoturile inmuiate in cafea si la final restul de crema.
Tortul rezultat se va tine la frigider cca 3 ore.Este un tort foarte bun pe care il putem face in zilele calduroase, deoarece nu necesita coacere.
Pofta buna!






2 comentarii:

Printfriendly

Popular