De data aceasta sunt intarziata cu dulcele la Bucatarul curajos. Dulcele a fost propus de Diana 

Avem nevoie de:


·                     250 ml smantana dulce de frisca proaspata 
·                     250 ml de lapte
·                     3 galbenusuri de oua de casa
·                     100 g. de zahar
·                     125 gr. ciocolata


Punem la fiert frisca si laptele impreuna cu ciocolata. Intre timp batem galbenusurile impreuna cu zaharul pana cand vor capata o consistenta cremoasa si se vor albi la culoare.
Amestecam ouale batute cu amestecul de lapte si frisca si punem totul din nou pe foc (mic), amestecand continuu pana cand consistenta incepe sa se ingroase putin (atentie insa nu trebuie sa ajunga sa clocoteasca !).
Se ia de pe foc si se lasa la racit de preferinta scufundand vasul cu inghetata in apa rece dupa aceea la frigider , dupa care o punem in congelator fara a uita ca de doua ori la interval de o ora sa scoatem inghetata si sa o amestecam energic pentru a-i da o textura cremoasa impiedicand formarea acelor de gheata.