duminică, 6 octombrie 2013

Piure de cartof invelit in jeleu de rosii alaturi de chifelute si sos de tarhon


Cu aceata reteta particip la proiectul  Sunday Lunch organizat de Diana Duca .

Ingrediente:
Pt. chiftele:
- 500 gr. carne tocata
- 2 catei de usturoi
- un ou
- 3 felii de paine inmuiata
- sare
- piper

Pt. sos:
- un ardei gras rosu taiat cubulete
- o ceapa mica tocata
- un catel de usturoi zdrobit
- un pahar de supa de pui
- frunzulite de tarhon verde
- patrunjel verde tocat
- un varf de amidon alimentar (desfacut cu putina apa)

Pentru jeleul de rosii:
- 100 ml bulion
- un pliculet de gelatina

Mod de pregatire:

Intai pregatin jeleul: punem  bulionul pe foc si il lasam sa ea un clocot, oprim focul si adaugam gelatina inmuiata in apa. Punem sucul obtinut intr-o tava si il dam la rece.

Amestecam toate ingredientele pentru chiftele, se formeaza cu mana uda chiftelute rotunde si se prajesc in ulei incins.

Pregatim sosul: se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul taiat cubulete, se stinge cu supa, se adauga  amidonul desfacut cu apa,  frunzele de tarhon tocate si se fierbe la foc mic pana se leaga sosul.


Servim chiftelutele alaturi de sos  si piureul invelit cu jeleu de rosii.



6 comentarii:

Printfriendly

Popular