Luna aceasta provocarea Bucatar curajos sectiunea dulce e gazduita de Laura. Am respectat intocmai reteta. A fost delicios!!!!!!
Al meu nu e tare aratos dar a fost gustos .... :)

Ingrediente

un pachet piscoturi
500 g piure de castane
esenta de rom
50 g zahar
20 g gelatina
200 ml frisca lichida

Mod de preparare
Inmuiem gelatina in putina apa pentru cca 5 minute, dupa care o topim la bain-marie, insa aveti grija sa nu o fierbeti deoarece isi pierde calitatile. Mixam frisca foarte bine dupa care adaugam si piureul de castane si mai mixam pana se incorporeaza total.
Adaugam si gelatina peste frisca si mai mixam inca un minut. Tapetam o tava cu folie de aluminiu. Preparam un sirop din 300 ml apa calduta cu 50 g zahar si esenta de rom dupa gust.
Inmuiem piscoturile in siropul de mai sus, le asezam in tava, acoperim cu un strat din piureul de castane si repetam aceasta etapa pana se termina piscoturile si crema. Ultimul strat find de piure de castane. Eu am ornat cu frisca batuta si cacao. Se tine la frigider 2-3 ore.