duminică, 19 ianuarie 2014

# Aperitive

Cascaval de casa



Am avut acasa branza de vaca si nu stiam ce sa mai fac cu ea. Dar iata ca datorita unei colege am gasit.
Avem nevoie de :
- 1 kg branza de vaca
- 1 l lapte
-  unt -o lingura
- o lingurita bicarbonat
- sare

Punem laptele la fiert si adaugam branza maruntita bine. Lasam sa fiarba pana branza se intande . Trebuie sa amestecam tot timpul, caci altfel riscam se se prinda de vas. Dupa ce branza s-a topit, se intande si  e elatica o punem la scurs. Separat intr-un alt vas punem la topit o lingura de unt, adaugam branza data pe razatoare, sare si spre final cand e aproape topita punem o lingurita de bicarbonat. Amestecam bine pana cand toata branza e topita. Punem la racit in caserole. Cine doreste il poate si afuma.
Sa aveti pofta buna!




10 comentarii:

  1. Foarte bun,eu am reteta cu un pachet de unt,tu l-ai facut mai sarac in grasimi ai grija de colesterol!

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamne cat e de bun !!!
    Dar nu l-am mai facut de mult.
    Bine ca mi-ai amintit de el.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Branza de vaca telemea? luata din comert? si cat de sarata trebuie sa fie? multumesc

    RăspundețiȘtergere
  4. Andreea e branza de vaca facuta acasa. Nu e sarata. E dulce.

    RăspundețiȘtergere
  5. Te astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  6. Chiar de mult voiam sa fac cascaval in casa. Mulțumim pentru reteta.

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Popular