Print Friendly and PDF

luni, 2 februarie 2015




Luna ianuarie avem o noua provocare. Eu am avut de rasfoit blogul Sugar, spice and everything  nice!  a lui Lacramioara de unde am ales  reteta de tocanita de naut , facand ceva modificari la ea: am adaugat putin carnat de casa.


Ingrediente
o conservă năut SunFood
1 ceapă mare
2 morcovi medii
2 linguri pasta de ardei
carnat de casa afumat
2 linguri de ulei
3 linguri pastă de roșii
sare, piper
1 linguriță de cimbru uscat
Apă      

Mod de preparare:
Năutul fiind deja fiert, doar am desfăcut conserva, am scurs-o de apă și am spălat puțin năutul cu apă rece, l-am scurs din nou și l-am lăsat deoparte, într-un bol.
Am curățat și spălat legumele, am tocat ceapa, am tăiat morcovii rondele,.
Am încins uleiul, am călit 2 minute ceapa, am adăugat morcovii și pasta de ardei și le-am mai călit 2 minute. Apoi, am adăugat carnatul, năutul și pasta de roșii dizolvată în puțină apă. Am mai adăugat apă cât să fie acoperit tot năutul, am adăugat sare, piper și cimbru.
Am dat focul mediu, am pus un capac peste cratiță și am lăsat să fiarbă până a scazut toată apa, rămânând un sos.

A iesit o mancarica foarte buna. Va doresc pofta buna!





Tagged: ,

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Press