Print Friendly and PDF

miercuri, 1 aprilie 2015



Ingrediente:
250 g zahar
250 g lapte praf
200 g unt
50 g cacao
150 ml apa
esenta de rom
foi de napolitana

Mod de preparare:
Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute. Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam. Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom. Compozitia obtinuta o intindem pe o foaie de napolitana, la grosimea dorita, o acoperim cu alta foaie si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.




Aceasta ciocolata a facut-o fiica mea, Catalina. Reteta a luat-o de pe situl http://www.petitchef.ro unde era postata de Miha, dar Catalina a adaugat foile de napolitana. 



Tagged:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Press