Foarte mulţi români folosesc terapia Bowen ca să-şi îndrepte coloana strâmbă, sa isi amelioreze durerile de spate,  să devină fertili sau să-şi rezolve alte probleme de sănătate pe care nici măcar nu ştiau că le au.
        Terapia Bowen (bowtech) este una dintre cele mai profunde tehnici de relaxare existente in lume in prezent ; se bazeaza pe teoria conform careia, prin relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie organismului de a se redresa, prin revenirea la echilibru si armonie.
        Aceasta tehnica de reechilibrare, foarte delicata si deloc invaziva, are meritul de a genera efecte profunde de normalizare functionala la nivel fizic si psihic.
Oricine poate beneficia de rezultatele terapiei Bowen - copii, adulti, femei insarcinate, sportivi, aceasta terapie complementara putand insoti cu succes tratamentul alopat, atunci cand e cazul.
    Tehnica Bowen se practica in toata lumea cu rezultate surprinzatoare; din fericire de cativa ani se practica si in Romania, in numeroase cabinete, de catre terapeuti licentiati ai Academiei Bowen din Australia - tara de origine a acestei terapii.
Modul de funcţionare :
Este un lucru cunoscut în rândul diverşilor terapeuţi faptul că accidentările sau durerile de spate dau naştere la stări de depresie care afectează întregul organism. Acestea pot genera probleme acute, pe termen scurt sau cronice, degenerative. 
Există mai multe teorii privind mecanismul care asigură eficienţa tehnicii Bowen.
    Durerea de spate este orice fel de durere sau disconfort care apare în partea din spate a trunchiului între pelvis şi gât.
Este o problemă care apare foarte frecvent. Poate apărea ocazional sau poate fi cronică, adică să dureze mai mult de trei luni.
Durerea de spate poate fi localizată într-o anumită zonă (de ex. durerea joasă de spate sau lombară, durerea mijlocie sau toracică şi durere în partea superioară a spatelui, cervicală sau la nivelul cefei) sau poate apărea pe o porţiune mai întinsă a spatelui. Durerea localizată poate iradia sau extinde către ale zone ale corpului. Şi reversul este adevărat, adică o durere din altă parte a corpului poate iradia către spate.
Pe langa aceasta terapie putem folosi si  produsele de la Ormus Romania. Iata cateva efecte ale acestor  produse:
·         cresterea energiei interne,
·         cresterea vitalitatii
·         ascutimea mintii,
·         claritatea gandurilor,
·         reducerea durerilor,
·         cresterea vitezei de reactie,
·         scaderea nevoii de somn,
·         cresterea simtitoare a poftei de viata si de creatie,
·         rabdare si calm
·         eliminarea depresiei
·         eliminarea problemelor legate de tiroida (ghiara in gat, nod in gat
 Ca si alte avantaje putem aminti :
·         corectia ADN-ului combatand mai rapid degenerarea sau cancerul (aur, iridiu, rodiu)
·         dezvoltarea si activarea Hipotalamusului (aur, iridiu)
·         activarea Sistemului endocrin (aur)
·         imbunatatirea Metabolismului celular (iridiu)
·         refacerea tesutului neuronal, hranirea Hipofizei (glanda Pituitara), producand serotonina sau hormonul fericirii (iridiul)
·         refacerea si energizarea glandei Timus care are un rol principal in Sistemul imunitar mai ales in producerea limfocitelor T, cheia eliminarii celulelor degenerative (rodiul)
·         combaterea Reumatismului, Artritei, Venelelor varicoase (cuprul)
·         intarirea smaltului dintilor (aur)
·         reducerea efectului de imbatranire (aur, iridiu)
·         stumuleaza glanda Pineala, producand melatonina- hormonul ce regleaza ciclu noapte-zi sau capacitatea de a ne odihni (aurul)
·         reface oasele (aur)
·         scaderea obezitatatii (iridiu)
·         dizolvarea inhibitiei, fricii, frustrarii
 Multe dintre mişcările de bază din terapia Bowen se aplică asupra ganglionilor sistemului nervos vegetativ. Prin căile proprioceptive, terapia Bowen poate atenua stresul provocat de mecanismul de autoapărare, permiţând pacienţilor să intre într-o stare profundă de relaxare. Terapia Bowen este, astfel capabilă nu doar să accelereze procesul de vindecare a diverse grupe musculare sau tendoane accidentate, ci şi să optimizeze funcţiile organelor interne şi ale ţesuturilor. Propriocepţia poate, astfel fi definită drept modalitatea senzorială prin care creierul percepe orientarea corpului în spaţiu. Aceasta anticipează mişcarea membrelor şi a corpului fără a necesita vizionarea acestora. Mecanismul este facilitat de către terminaţiile nervoase din ţesuturi (proprioceptori) care, în prezenţa stimulilor, transmit din nou informaţia la inimă şi creier.
Cu ajutorul acestei terapii, dar si cu produsele de la Ormus Romania  foarte multa lume si-a rezolvat durerile de spate si nu numai si  sunt foarte multumiti. 
Sursa1 si 2