Print Friendly and PDF

joi, 6 august 2015



Ce poate fi mai bun acuma vara?  Ceva mancarica la ceaun. Am ales sa fac o tocanita de pulpe la ceaun.

Ingrediente:
- pulpe de pui ( am avut 16  pulpe)
- 4 cepe mari
- 3 ardei
- 4-5 morcovi
- o lingura de untura
- 3 linguri pasta de ardei
- o conserva de rosii intregi de la SunFood
- o legatura de patrunjel
- o legatura de marar
- sare
- piper

Mod de preparare:
Punem untura in ceaun . Cand s-a topit adaugam pulpele, le prajim si le scoatem intr-un vas. Adaugam ceapa, o parim pana devine cristalina. Punem din nou pulpele si apa cat sa le acopere. Cand au dat in fiert punem celelate legume taiate marunt, pasta de ardei si conserva de rosii, sare si piper dupa gust. Lasam sa fiarba bine pana cand scade si se formeaza un sos gros ( daca scade  si pulpele sau legumele nu sunt destul de fierte se mai adauga apa). La final adaugam patrunjelel si mararul taiate marunt. Si tocanita este gata, numai buna de savurat.

Pofta buna!!
 Cu aceasta reteta particip la provocarea "Traditie si gastronomie romaneasca" lansata de Gina Bradea si gazduita luna aceasta de Margareta Cismasu















 


Tagged: ,

2 comentarii:

Press