Print Friendly and PDF

joi, 1 octombrie 2015


Tochitura e o reteta traditionala, care se face in mai multe regiuni ale tarii. Vreau sa  particip cu ea la concursul lasat de Romania Culinara. Premiul este vacanta culinara la Crit.
Pentru aceasta reteta minunata am folosit urmatoarele ingrediente:
- carne de porc
- o lingura de untura
- carnat ( afumat si carnat proaspat)
-  ceapa mica
- 4-5 catei de usturoi
- o lingura pasta de ardei
- o lingura pasta de tomate
- patrunjel
- sare, piper

Mod de preparare:
Taiem carnea si carnatul marunt. Punem carnea ipreuna cu ceapa taiata marunt, la prajit in untura. Cand isi schimba culoarea, adaugam apa, pasta de ardei, pasta de tomate si condimentele. Cand a inceput sa clocoteasca am adaugat si carnatul. Am lasat  la fiert o ora, o ora si ceva, pana cand carnea a fiert bine si apa a scazut formandu-se un sos. Cand este gata, presaram patrunjel.
Pofta buna!











Tagged: ,

5 comentarii:

  1. Tocmai am finalizat tochitura, abia astept sa se faca si mamaliga. Eu am facut-o mai picanta si am mai pus si 2 foi de dafin. Miroase fare bine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita! Poate revii cu impresii, dupa ce o gusti! Pofta buna!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Pai, ce sa zic: excelentă, delicioasă!!! Aproape ca a mamei mele. Doar sosul mamei era mai gros, dar sunt mulțumită de rezultat. Sa știi ca voi fi o fana a blogului tau, asa ca spor la gătit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pai, ce sa zic: excelentă, delicioasă!!! Aproape ca a mamei mele. Doar sosul mamei era mai gros, dar sunt mulțumită de rezultat. Sa știi ca voi fi o fana a blogului tau, asa ca spor la gătit!

    RăspundețiȘtergere

Press