duminică, 29 noiembrie 2015

# Prajituri si torturi dulciuri diverse

Prajitura moale Titiana



Ce clipe minunate am trait in copilarie. As vrea sa ma intrc in tip si sa fiu din nou copil. Mama ma rasfata cu tot felul de bunatati. Printre prajiturile preferate era si "Prajitura moale Titiana". Asa era scris titlul in caieul ei de retete. Dar sa scriu ingredientele:

Foaia 1
- 2 oua
- un pahar cu zahar
- 2 linguri untura
- o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet
- 200 gr miez de nuca
- faina

Foaia 2
- 2 oua
- un pahar smantana
- un pahar untura
-un pahar zahar
- o lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie sau otet
- vanilie
-  faina

Crema de zahar ars
- o cana de zahar
- 3 linguri faina
-  1 l lapte
- o margarina Rama Maestro
Mod de preparare:

Foaia 1-  frecam bine ouale cu zaharul si untura. Adaugam bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale. La final punem nucile taiate marunt.  bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale. Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste foaia.

Foaia 2 - Ouale, smantana, untura, si zaharul le amestecam bine. Adaugam  bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, vanilia si faina. Punem faina cat cuprinde, ca sa obtinem un aluat mai moale.
Coacem in tava tapetata cu hartie de copt, pana ce se rumeneste foaia.

Crema de zahar ars:

Punem zaharul pe soba intr-o cratita sa se rumeneasca. Separat amestecam cele 3 linguri de  faina cu 200 ml lapte si adaugam peste zahar, cand acesta este rumenit. Amestecam bine sa se omogenizeze si pe urma turnam si restul de lapte. Lasam sa fiarba pana se ingroase ca o budinca. Dupa ce se raceste o amestecam cu margarina, pana obtinem   o crema pufoasa.

La final se aucam sa asablam prajitura:
Punem foaia cu vanilie, adaugam crema, pe urma foaia cu nuca si iar un strat subtire de crema. Stropim prajitura cu glazura sau punem diverse ornamente pentru prajituri.

Pofta Buna!







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular