Print Friendly and PDF

duminică, 17 iulie 2016



Pentru  foaie galbena 

- 4 oua
- 4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri suc de lamaie
- 100 g faina
- 1/2 plic praf de copt

Se fac 2 foi galbene - deci o sa repetam cantitatile si pentru cea de-a doua foaie.

Pentru foaia maro : 

- 4 oua
-4 linguri zahar
- 4 linguri ulei
- 4 linguri suc de lamaie
- 60 g faina
- 40 g cacao
- 1/2 plic praf de copt

Pentru crema :  

- 600 ml lapte
- 150 g zahar
- 2 budinci de vanilie
- 180 g unt (82% grasime)
- 200 ml frisca lichida
- coaja de la 1/2 lamaie
- 2 linguri zeama de lamaie

Blaturile galbene le-am facut astfel:
- am mixat ouale intregi impreuna cu zaharul pana cand si-au dublat volumul; 
-am adaugat uleiul in fir subtire;
-am pus zeama de lamaie si la final am adaugat faina impreuna cu praful de copt.
Am incorporat faina si am turnat compozitia in tava tapetata cu hartie de copt .
 Am copt blatul 10 minute in cuptorul preincalzit la aproximativ 180 grade. Cand a fost coapta am pus-o sa se raceasca pe un gratar metalic si am indepartat hartia de copt. Tehnic de lucru e aceeasi si la blatul maro.

 Pentru crema am pus la fiert 500 ml lapte. Diferenta de 100 ml am folosit-o ca sa amestec praful de budinca si zahar. Cand budinca a fost fiarta, am pus-o sa se raceasca. Cand a fost rece am adaugat untul (la temperatura camerei), zeama de lamaie si coaja de lamaie.
Am omogenizat si apoi am adaugat  frisca lichida (nebatuta). Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si pufoasa. Apoi a urmat montatul prajiturii: blat galben, crema, blat maro, crema si iar blat galben. 
Eu am pus deasupra un strat subtire de crema si am ornat-o cu bobonele mozaic.


Va doresc “Pofta buna!!!!!”
Nota: Sursa de inspiratie a fost aici.





Tagged:

2 comentarii:

Press