• 500 gr morcovi
  • 500 gr zahar
  • 100 ml apa rece
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic gelatina vegetala
  • o portocala
  • cocos


Curatam si spalam morcovii. Ii dam pe razatoarea mica si ii amestecam cu 500 gr zahar. Lasam sa stea cu zaharul intr-o cratita timp de 3-4 ore. In acest timp ,mai amestecam din cand in cand. Dupa cele 4 ore adaugam 100 ml apa rece, zaharul vanilat , coaja rasa de la portocala ,amestecam si fierbem compozitia la foc mic pana scade zeama.

Pliculetul de gelatina il dizolvam in 100 ml apa rece si lasam cateva minute sa se umfle. Incalzim usor pe foc mic pana se dizolva gelatin si o adaugam la compozitia de morcov. Se amesteca si se da la rece pentru circa 1 ora . Se ia apoi cate 1 lingurita din compozitie si formam in palmele umezite cu apa rece jeleuri sub forma de bulgarasi .
Bulgarasii se dau prin nuca de cocos sau zahar. Se pastreaza la rece.

Cu aceasta reteta am participat la un convurs organixat de Electrolux.
Sursa de inspiratie este aici.