Malaiul dulce este o prajitura invatata de la o vecina. Numai cum facea ea era cel mai bun. Imi amintesc ca venea cu cate o bucata de malai dulce invartit intr-o hartie si apoi in sort si le dadea la fete. Bucuria lor. De atunci ele vor malai  dar numai  cum il facea tanti Valeria, Dumnezeu sa o ierte.
Asa ca iata ce reteta  avea:
- 4 oua
-un pahar de zahar
- un pahar de ulei
- un pahar de faina alba
- un pahar de malai
- 2 pahare de iaurt(lapte acru)
- o lingurita de bicarbonat stins cu iaurt(sau un pic de otet)
- vanilie.
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam faina alba si malaiul, iaurtul, bicarbonatul stins, vanilia si praful de sare. Le amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena, mai molcuta. Pregatim tava cu hartie de copt, vecina o ungea cu ulei si o tapeta cu faina. Punem compozitia in tava si o dam la cuptor. Pentru a vedea cand e coapta facem testul cu scobitoarea.
 Eu am facut si cu smantana in loc de iaurt, dar a fost prea uns, asa ca sfatul meu e sa puneti iaurt.
Cine doreste o poate pudra cu zahar pudra vanilat.
Sa avem pofta buna!!!!