Ingrediente:


  • 3 ½ cani apa
  • 2 cani de lapte
  • dulceata de capsuni (sau de care doriti)



Mod de preparare:

Am pus intr-o cratita, jumatatea de cana de  perle de tapioca in cele trei cani jumate de apa rece si le-am pus la foc. Cand incepe apa sa se infierbante, o sa incepem sa amestecam pana cand perlele se ridica la suprafata si compozitia se ingroase. Lasam sa fiarba cca.5-6 minute, dupa care punem intr-o strecuratoare sub jet de apa rece, amestecand pana cand raman doar perlele si apa gelatinoasa dispare.
Dupa ce perlele sunt “curate” le punem iar in cratita si adaugam cele 2 cani de lapte, zaharul si lasam la fiert pana perlele devin translucide si laptele e usor inchegat.
Turnam budinca in pahare, adaugam cate un strat de dulceata, ornam dupa bunul plac si lasam la rece, sa se inchege bine budinca.

Deoarece nu am gatit pana acuma tapioca, am gatit o sursa de inspiratie aici.

Pofta buna!