joi, 14 februarie 2019

# Koliba # Mancaruri diverse

Muschi de porc in aluat foietaj


Aceasta reteta e una simpla, o varianta a muschiului de porc wellington. Eu am facut dupa gustul familiei mele, simplu si bun. Asa ca vreau sa impartasesc cu voi ceea ce am facut si rezultatul.


Pentru aceasta reteta am folosit:

-carne de porc 
-ciuperci
-aluat foietaj facut in casa folosind untul de la Koliba
-condimente (sare,piper)
-merisoare, stafide

Mod de preparare:

-Carnea am sters-o bine, am prajit-o putin in unt si am lasat-o sa se odiheasca. In aceeasi tigaie in care am prajit carnea, am pus la prajit ciupercile. Dupa prajire le condimentam, le lasam sa se raceasca. Dupa racire le maruntim la robot, sa obtinem o pasta.
-Deoarece am avut 3 bucati de muschi, unul l-am umplut cu stafide, unul cu merisoare si celalalt l-am lasat simplu.
-Aluatul foietaj l-am facut eu dupa reteta Laurei Laurentiu, reteta de care m-am indragostit si o folosesc mereu. Reteta la aluat o sa o scriu la alta postare.
-Aluatul foietaj se intinde intr-o foaie dreptunghiulara cu grosime de 8 mm, peste care adaugam pasta de ciuperci, muschiulețul de porc si se rulează.
-Se lipesc marginile ruloului, așezam ruloul intr-o tava,il increstam si il ungem cu ou,apoi il introducem la cuptor timp de 50 minute, la foc potrivit.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Printfriendly

Popular