ingrediente

2-3 oua
3 cani faina
2 cani zahar
1/2 cana cacao
1 lingurita sare
2 lingurite bicarbonat
2/3 cana ulei
2 cani apa calduta ( chiar 3 daca vezi ca e prea groasa compozitia)
2 linguri otet
3 lingurite esenta d evanilie ( acuma, eu pun 2 vanilie si 2 rom, dar poti pune ce ai, coaja de portocala, lamiie, etc si am facut o data cind am pus nuca macinata sau afine, fiecare poate sa puna dupa gust.)
pt glazura

1 cana frisca de batut
1/4 cana zahar pudra ( daca frisca e neindulcita)
1 lingurita esenta de vanilie ( eu pun 1 vanilie si 1 rom)


1.se incalzeste cuptorul la 180 grade C ( 350 grade F, pt fetele din state)
2.intr-un bol s epun toate ingredientele uscate si se amesteca.
3.se adauga uleiul,apa,otetul, si esentele
4.se umplu formele cu amestecul si se coc 10-15 min sau pina cind scobitoarea iese curata.
5. se racesc complet( asta in cazul in care se pune glazura in continuare)
6.intre timp, se bate frisca cu zaharul la viteza maxima pina se face tare si s eadauga vanilia.
7. se pune glazura peste muffins si se baga la frigider sau se servesc.