Sursa: Laura Adamache Blog
500gr faina, 35gr zahar (daca o faceti cu umplutura sarata) sau 50gr daca o faceti dulce, 50gr untura (eu nu am avut si am pus unt, dar cred ca e mai buna cu untura), 15gr sare, 20gr drojdie proaspata (eu am numai uscata si am pus 2 lingurite), 250gr apa
Se face aluatul si se lasa la dospit 2 ore . Dupa ce a dospit, am intins o foaie dreptunghiulara, am impartit imaginar in trei dreptunghiuri egale, si am taiat de o parte si de alta fasii. Nu am numarat cate au iesit, dar probabil ideal ar fii sa iasa numar egal de ambele parti. Se umple cu ce avem prin frigider: sunca afumata, slanina afumata, mozzarella, parmezan ras, ardei rosii,maslinele . Se iau cate o fasie de aluat de o parte si de alta si se acopera umplutura din franzela. Franzela se aseaza in tavi. Se unge cu ou batut cu putin lapte,se poate pune seminte de susan sau un pic de sare grujoasa pe deasupra. Se da in cuptorul incins la 200C (400F) cam 30-35 de minute, depinde de cuptor.
- Toate retetele
- Retete pe categorii
- _Aperitive
- _Mic dejun
- _Cina
- _Supe si ciorbe
- __Supe
- __Ciorbe
- _Retete cu legume si paste
- _Retete cu carne
- __Retete cu carne de pasare
- __Retete cu carne de porc
- __Retete cu carne de miel
- __Retete cu carne de vitel
- _Din cămară
- __Conserve/Muraturi/Zacusca
- __Dulceturi/Gemuri
- Advertoriale
- Blogroll
- Casă și familie
- Să gătim împreună
- Călătorii, Aventuri
- Contact
0 Comentarii
Mulțumesc de vizită,de comentariul făcut și te mai aștept dragă cititorule!!