INGREDIENTE:
Pentru omleta cu spanac:
-6 oua
-50 g parmezan ras
-4 linguri lapte
-250 g spanac proaspat
-30-50 g bacon afumat,taiat cubulete
-1 ceapa
-ulei de masline
-sare
-piper

Pentru omleta cu branzeturi:

-6 galbenusuri
-20 g miez de paine faramitat
-5 linguri lapte
-1 mozzarela mica,taiata cubulete
-70 g branzeturi mixte,rase
-sare
-piper

Pentru tavi:

-unt si faina sau hartie de copt

PREPARARE:

Ungeti cu unt si tapetati cu faina 2 tavi cu dimensiuni de 12x15 cm si dati-le la rece.
Eu am folosit hartie de copt si am tapetat si peretii.Pozele va vor lamuri.
Intre timp ,spalati si zvantati spanacul si taiati-l mare.
Pregatiti omleta cu spanac,astfel:
Intr-o tigaie antiaderenta,intr-o lingura de ulei,caliti baconul si aramiti ceapa tocata,apoi caliti, timp de 3 min si spanacul,amestecand mereu.
Luati de pe foc si lasati sa se raceasca.
Bateti cu telul ouale si adaugati restul ingredientelor,omogenizand.
Turnati amestecul intr-una din tavi si pastrati la rece.
Pregetiti omleta cu branzeturi astfel:
Frecati bine galbenusurile cu sare si piper pana se albesc,adaugati miezul de paine,laptele,branzeturile,amestecati si turnati in cea de-a doua tava.
Omletele se coc pe baie de aburi,in cuptor.
In vasul pentru bain-marie puneti apa calda pana la nivelul omletelor din tavi.
Dati la cuptorul incalzit,timp de 25-35 min,la foc potrivit,sau pana ce omletele sunt facute.
Scoateti-le din cuptor si lasati-le sa se raceasca.
Taiati-le cuburi si aranjati-le pe un platou,dupa imaginatia fiecaruia.
Ornati dupa gust si inspiratie