-1 kg faina
-50 gr. drojdie 
-250 gr .zahar  
-200 ml lapte cald 
 -5 linguri ulei 
- esenta de  rom 
 -5 oua 
-vanilie 
-rasatura din coaja de lamaie si portocala 
- nuca macinata
-miere pentru uns 
Se scoate faina si se lasa sa se incalzeasca la temperatura camerei intr-un lighenas   , separat se face maiaua  maiaua ( din 100 ml lapte cald, 50 g drojdie, 3 lingurite de zahar si putina faina) se pune peste faina , apoi laptele caldut si incalzit cu 250
g zahar, galbenusurile frecate cu sare si se adauga albusurile batute spuma .
Se framanta  acest aluat bine,bine, cam 30 de minute iar la  sfarsit se mai adauga  uleiul  si se lasa aluatul la crescut  circa 2 ore la cald.
Din aluat se fac suluri groase de-un deget, care se impletesc in 2 si rasucesc in forma de 8. In tava unsa cu ulei se pun "sfintisorii", care se ung pe
deasupra cu ou batut. Se rumenesc in cuptorul bine incins, se scot, se
ung cu miere din belsug si se presara cu nuca macinata.